کارآفرینی چیست و چطور یک کارآفرین موفق باشیم؟

فهرست عناوین

کارآفرینی از آن دست واژه‌های نام آشنایی‌ست که بارها و بارها در موقعیت‌های مختلف شنیده‌ایم و چه بسا خودمان هم رویای رسیدن به آن را در سر داشته‌ایم. با نگاهی کوتاه به اقتصاد کشور و روند صعودی و نزولی آن، میتوان ردپای استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا را به راحتی مشاهده کرد. به نوعی باید گفت؛ کارآفرینی یک حلقه مهم در چرخه اقتصاد به حساب می‌آید که توجه به آن همواره افزایش اشتغال، توسعه صنعت و افزایش درآمدها را به دنبال دارد.

کارآفرینی چیست?

بسیاری معتقدند با اهمیت دادن به مقوله کار آفرینی میتوان دنیا را نجات داد و چه بسیار کشورهایی که در این مسیر موفق بوده‌اند! اما در چنین شرایطی سوالات زیادی مطرح می‌شود. مثلا اینکه چقدر با این مبحث آشنایی دارید و اطلاعاتتان تا چه حد است؟ آیا با تمامی مزیت‌ها و چالش‌هایی که پیش روی‌تان قرار میگیرید آشنایید؟ در این مقاله قصد داریم درخصوص هر آن چیزی که به کار آفرینی مرتبط است صحبت کنیم و راه و رسم تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق را بگوییم. پس با ما همراه باشید.

منظور از کارآفرینی چیست؟

چندبار کلمه Entrepreneur را شنیده‌اید؟ این کلمه که اصالتی فرانسوی دارد، اولین بار در سال 1723 میلادی جهت توصیف افرادی که با قبول ریسک‌های اقتصادی و تنها با امید به سودآوری، اقدام به راه اندازی و مدیریت یک کسب و کار نمودند استفاده شد.

منظور از کارآفرینی چیست؟

با توجه به این تعریف میتوان گفت؛ کارآفرینی مجموعه‌ای از فرآیندها و اقداماتی‌ست که یک کارآفرین به عنوان شخصی که همواره به دنبال ایده‌های تازه‌ست، ریسک‌ها و تردیدهای ذاتی موجود را پذیرفته و فرصت‌های جدیدی را برای اشتغال و درآمدزایی خلق می‌کند.

کار آفرینی یعنی شما با علم به تمامی جوانب یک کار اعم از خوب و بد، برای رسیدن به هدفتان تلاش می‌کنید.

با توجه به این تفاسیر میتوانید خود را کارآفرین بنامید؟

ویژگی‌های کارآفرینی چیست؟

آشنایی با ویژگی‌های خاص کارآفرینی کمک می‌کند تا با دیدی بازتر و اطلاعات کامل‌تری در این مسیر قدم بردارید. این ویژگی‌ها عبارتند از:

ویژگی‌های کارآفرینی چیست؟

فعالیت اقتصادی پویا

کار آفرینی را باید یک فعالیت اقتصادی پویا بدانید که رسیدن به سود، تنها با راه اندازی کسب و کار جدید و استفاده بهینه از منابع محدود و مدیریت صحیح آن امکان پذیر است. در این مسئله هیچ شکی نیست که مسیر کار آفرینی، یک مسیر پرپیچ و خم و کاملا ناامن است و اصلا همین ناامن بودن و عدم یکنواختی‌ست که فضایی کاملا پویا و پرتکاپو را برای آن به وجود می‌اورد. همچنین افراد یک سازمان را در زمان مواجه با چالش‌های جدید وادار به خلق ایده‌های نو می‌کند.

همزاد با نوآوری

همزاد با نوآوری در کارآفرینی

کارآفرینی زمانی به موفقیت نزدیک می‌شود که به دنبال ایده‌های تازه و نو باشد. میتوان گفت که اساس و پایه بقای یک کارآفرین، بررسی مداوم روندها و اقدامات در جریان است تا بهینه سازی مستمری بر روی آن انجام گیرد که در نهایت به پیشبرد هر چه بهتر اهداف کسب و کار منجر شود. به عبارت ساده‌تر؛ یک کارآفرین زمانی میتواند خود را فردی موفق بداند که تلاش‌های مستمری در راستای بهبود و به بهینه سازی انجام دهد و این مسئله مسلما بدون خلاقیت و نوآوری امکان پذیر نخواهد بود و تنها به عقب گام برداشتن است!

ریسک پذیری

ریسک پذیری در کارآفرینی

جوهره کارآفرینی به در آغوش کشیدن ریسک وابسته است! درواقع شما برای خلق و اجرای ایده‌های تازه و نو باید ریسک عدم موفقیت آن را نیز بپذیرید و تنها در این صورت است که موفق میشوید. ایده‌های نو همواره با شک و تردید همراهند زیرا هیچ نمونه عینی از آنها وجود ندارد. بنابراین اگر میخواهید کارآفرین موفقی شوید و ثمره تلاش‌هایتان را ببینید باید صبور و ریسک پذیر باشید. اگر همواره در طول زندگی‌تان از ریسک دور کردید، توصیه من این است که الان هم به کارآفرینی نزدیک نشوید و به زندگی آرام و یکنواخت خود ادامه دهید.

یک کارآفرین موفق چه ویژگی هایی دارد؟

عوامل زیادی با توانمندی‌ها و شایستگی‌های شخصی کار آفرین در ارتباط است که در این بخش برخی از آنها را خدمت شما معرفی می‌کنیم:

یک کارآفرین موفق چه ویژگی هایی دارد؟
  • پشتکار
  • اعتماد به نفس
  • ابتکار عمل
  • مهارت حل مسئله
  • ریسک پذیری
  • مهارت های مدیریتی
  • توانایی جلب نظر دیگران و متقاعد کردن آنها
  • انتقادپذیری

چنین مهارت‌ها و توانایی‌هایی را در خود میبینید؟ بپذیرید که قرارگرفتن در مسیر کارآفرینی به کفش آهنین و صبری همچون یعقوب نبی احتیاج دارد!

کارآفرینی چه مزایایی دارد؟

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ها و فواید کار آفرینی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

*تقویت مهارت‌های مدیریتی

تقویت مهارت‌های مدیریتی در کارآفربنی

از بزرگ‌ترین مزایای تبدیل شدن به کارآفرین موفق ، شناخت توانمندی‌ها و پتانسیل افراد در بحث مدیریت است. کارآفرینان در طول مسیر خود مشکلات زیادی را بررسی کرده و راهکارهای متفاوتی را برای حل آن پیدا میکنند و در نهایت بهینه ترین و پربازده‌ترینِ راه حل‌ها را در پیش میگیرند.

این فرآیند به تقویت بسیاری از مهارت‌های آنان اعم از تصمیم گیری و تصمیم سازی کمک می‌کند. همین مسئله‌ست که آنها را به عنوان خالق فناوری‌های جدید معرفی می‌کند.

*بهبود استانداردهای زندگی در جامعه

بهبود استانداردهای زندگی در جامعه در کارآفرینی

خلاقیت و نوآوری حرف اول و آخر را در شرکت‌های نوپا و استارتاپی میزند که به خلق خدمات متنوع و نوآورانه منجر می‌شود. همین مسئله به مرور شرایط بهبود زندگی و بالا بردن استانداردهای آنها را فراهم می‌آورد. نگاهی به گذشته بیاندازید، آیا خبری از تلفن، تلویزیون و بسیاری از وسایل دیگر بود؟ درواقع این خلاقیت است که چنین استانداردهای بالایی را پدید آورده است.

*روند صعودی توسعه اقتصادی

همه میدانیم استفاده از روش‌های قدیمی در آینده‌ای نه چندان دور، اقتصاد را به سمت رکود و ورشکستگی سوق می‌دهد. در اینجا فقط کارآفرینی‌ست که میتواند با ایده‌های جدید و نوی خود جلوی این اتفاق را بگیرد. کارآفرینان با تولید و بهره‌گیری از ایده‌های خلاقانه، بازدهی بهینه از منابع موجود را به حداکثر میرسانند و تاثیری غیرقابل انکار در توسعه اقتصادی کشور دارند.

روند صعودی توسعه اقتصادی

و در آخر

متاسفانه تصورات بسیار نادرستی درباره کارآفرینی در جامعه وجود دارد. تصوراتی مثل؛ ذاتی بودن کار آفرینی، نیاز به سرمایه هنگفت،نیاز به ایده‌های خارق العاده و خوش گذرانی و پرهیجان بودن!

باید بگوییم؛ فعالیت در عرصه کارافرینی سرشار از ریسک است که بر توانمندی، ابتکار و علاقه افراد تکیه داده است و در نهایت به رشد یک جامعه کمک می‌کند. با وجود همراه بودن همیشگی ریسک با کارآفرینی، نباید انتظار داشته باشید که همواره همه چیز در بهترین حالت خود پیش میرود و هیچ مشکلی بر سر راهتان قرار نمیگیرد. گاها یک اشتباه کوچک و پیش پا افتاده میتواند شما را به مرز ناامیدی بکشاند. اما دقیقا همینجاست که فرق کارآفرین موفق و ناموفق مشخص میشود، ادامه مسیر در چنین شرایطی‌ست که در نهایت شما را به سر منزل مقصود میرساند. اگر علاقه دارید در مورد ترفندهای مدیریت کسب و کار برای کارآفرینان بیشتر بدانید مطالعه بخش های دیگر به شما پیشنهاد میشود.

5/5 - (23 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *